Wie ben ik?


Als ik later groot ben

In mijn jeugdjaren woonde ik in Friesland. Als klein meisje las ik alles wat los en vast zat. ‘De Vijf’ en ‘De Kameleon’ waren favoriet. In de kinderboekenserie ‘De Vijf’ gaan vier kinderen en een hond op avontuur, waarbij ze mysteries oplossen als amateurdetectives. In ‘De Kameleon’ beleven een Friese tweeling en hun vriend allerlei avonturen met hun boot De Kameleon. ’s Avonds fantaseerde ik in bed mijn eigen verhaaltjes, die ik de volgende dag opschreef en later mocht voorlezen in de klas.
Zelf ging ik ook op avontuur met mijn vrienden uit de klas: we waanden ons detectives en ‘bespioneerden’ mensen vanuit de struikjes op een bedrijventerrein, zwierven door de buurt en ontdekten een verlaten en vervallen huis in het bos, waar we naar hartenlust speelden (en waarover we natuurlijk niks vertelden aan onze ouders).


Omzwervingen

Als klein meisje wilde ik al schrijfster worden. En hield ik van avontuur. Toch dwaalde ik een tijd van dit pad af: ik deed een studie antropologie in Utrecht (met veldonderzoek in Suriname), verhuisde naar Breda met mijn lief, werkte bij het Rode Kruis (en bracht een werkbezoek aan Bulgarije), bij non-profit organisatie Miva (en bezocht onze projecten in Brazilië). Ik werkte zelfs nog een tijdje bij een gemeente, maar dat was niet mijn ding. Ik maakte mooie reizen met mijn lief en vriendinnen: Argentinië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Haïti en Dominicaanse Republiek, Verenigde Staten en vele landen in Europa. Ik deed allerlei cursussen op schrijfgebied, ontwikkelde me tot allround communicatiemedewerker. En werd moeder van het liefste meisje op aarde.


Sprong in het diepe

Toen begon het te kriebelen: ik wil weer schrijven! In 2016 startte ik mijn eigen bedrijf De Tiepfabriek, als tekstschrijver en freelance journalist. Het voelde als een sprong in het diepe: een groot avontuur. Een vaste baan opzeggen, geen idee wat er op mijn pad komt. Maar waar een deur dicht gaat, gaat er andere weer open, heb ik gemerkt.
Ik ben blij dat ik mijn intuïtie heb gevolgd en het avontuur ben aangegaan! Natuurlijk zijn er ups en downs, maar inmiddels weet ik dat het gaat om je veerkracht vergroten, focus te houden op je doel, vertrouwen houden en het positieve blijven zien.