Journalist


Hier ben ik goed in:
Als journalist schrijf ik interviews, reportages, achtergrondverhalen of blogs. Ik heb een goede neus voor ‘nieuws’ en zit vol creatieve ideeën voor artikelen. Liefst schrijf ik over maatschappelijke en sociale onderwerpen of human interest verhalen. Daarbij focus ik me niet op de problemen, maar zoom juist in op de kracht van mensen. Mijn teksten zijn vlot, helder en toegankelijk. In mijn artikelen gebruik ik aansprekende voorbeelden, sfeerbeschrijvingen, inspirerende en grappige quotes. In mijn portfolio vind je voorbeelden van mijn artikelen.


Focus op kracht en inspiratie
Artikelen schrijven met de focus op hoop, kracht en inspiratie noem je ook wel constructieve journalistiek. Daarmee wil ik tegenwicht bieden aan de vele negatieve verhalen in de media. Veel lezers raken gefrustreerd door alle aandacht voor problemen, tegenstellingen, crises en haken af als nieuwsconsument. Met negatieve verhalen voed je wanhoop, frustratie, doemdenken en polarisatie in de maatschappij. Constructieve journalistiek is een manier om lezers te inspireren om kracht te vinden in zichzelf of een ander, om te laten zien dat er hoop is en een positieve kant, ondanks de (maatschappelijke) problemen die er ook zijn, en waar we mee moeten leren omgaan.


Intuïtie ontwikkelen & persoonlijke groei
In mijn werk als freelance journalist, maar vooral ook daarbuiten, heb ik zelf ervaren hoe je innerlijke kracht groeit als je je intuïtie ontwikkelt. Intuïtie is in onze samenleving lang ‘ondergesneeuwd’ geweest in tijden waarin de ratio de boventoon voerde. Inmiddels wordt er steeds vaker over deze innerlijke raadgever geschreven in de media. Wat had ik zelf graag eerder over de kracht van intuïtie gelezen! Hoe intuïtie je kan helpen bij beslissingen, keuzes, in werk, vrije tijd en relaties: daar wil ik graag meer over gaan schrijven. Op een toegankelijke, nuchtere, aansprekende manier, met een vleugje humor, wil ik meer mensen in aanraking laten komen met intuïtie, zodat het hen kan helpen bij hun persoonlijke groei. Dat zie ik als mijn bijdrage aan de huidige samenleving. Hoe ik dat concreet ga doen, is voor mij nog niet een uitgekristalliseerd, maar ik weet dat het vanzelf op mijn pad komt….


Opdrachtgevers
Ik heb gewerkt voor regionale/nationale kranten, onderwijsvakbladen, magazines voor ondernemers, expats, jongeren, personeelsbladen en een online avonturenplatform: BN De Stem, Algemeen Dagblad, Prima Onderwijs, Loopbaan & Inburgering, De Nieuwe Leraar, BiOND magazine, De Ondernemer, ExplatPlus magazine, Generation Now, Rode Kruis magazine, Alice Goed Wild, BiezonderOns, Kleurrijk magazine.


Wil je vrijblijvend kennismaken?