klaske@tiepfabriek.nl       06-21186049

Blog

Blog De Tiepfabriek

Muurschildering van streetartist Banksy

24 augustus 2017

Hoera, De Tiepfabriek

1 jaar!

Vandaag een jaar geleden startte ik met De Tiepfabriek. Een bewogen jaar, met veel ‘eerste keren’. De eerste keer je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, de eerste keer een opdracht krijgen (spannend!), de eerste keer een stukje in de krant (trots!), de eerste keer een factuur versturen (yes!), de eerste keer belasting betalen ( ).

Comfort zone
Een periode waarin ik veel nieuwe dingen heb geleerd en veel nieuwe mensen heb ontmoet. Een periode ook waarin ik regelmatig werd overvallen door twijfels en onzekerheden, afgewisseld met laaiend enthousiasme en trots. Een tijdje geleden sprak ik een andere startende ondernemer. “Je wordt wel regelmatig uit je comfort zone gehaald,” vertrouwde ik haar toe. “Regelmatig? Ik ben voortdurend uit mijn comfort zone!” bekende ze. We moesten allebei lachen: oh gelukkig, jij ook!

Deur dicht, deur open
Ik leerde dit jaar veel: dat als een deur dicht gaat er een andere deur weer voor je open gaat, dat gras niet harder gaat groeien als je er aan probeert te trekken, en dat onzekerheid en ongemak ‘part of the job’ zijn. Niet altijd makkelijk of leuk, maar het hoort erbij. Ik leerde ook dat ik en De Tiepfabriek niet één en hetzelfde zijn. Ik ‘ben’ niet mijn bedrijf. Dat was een mooie eyeopener. In het begin leek ik wel verliefd op De Tiepfabriek, zo leuk vond ik het om er aan te denken en plannen te maken. Ik was er continu mee bezig in mijn hoofd. Na een tijdje leerde ik dat je je bedrijf ook moet loslaten. Vooral in je hoofd.

Vrijheid
Het leukste is het schrijven, creatief bezig zijn, nieuwe onderwerpen waar ik me in kan verdiepen. En ik ben blij met de vrijheid om mijn eigen uren in te delen, pauzes te nemen als ik daar behoefte aan heb of een wandelingetje door de buurt om even inspiratie op te doen.

Trots
Al met al was dit eerste jaar een mooi jaar: met vallen en opstaan, met prachtige ervaringen en minder leuke momenten, maar vooral een jaar waarin ik trots ben dat ik deze stap heb genomen!